Recepty

Vianočné vanilkové rožky s čajom rooibos

Vianočné koláčiky inšpirované chuťou Južnej Afriky

Vianočný špeciál: lahodné vanilkové rožky s čajom rooibos

Vo vzduchu sa vznáša vôňa čaju a vianočných koláčikov, výklady obchodov zdobia vianočné dekorácie a zvnútra sa ozvývajú koledy. Blíži sa najčarovnejšie obdobie roka. Vianoce bez koláčov by neboli to pravé, preto sme sa nechali inšpirovať receptami našich starých mám a vytvorili pre Vás tradičný recept ozvláštnený čajom rooibos.

Tradičný recept na vianočný koláč, no predsa iný

Kto by ich nepoznal? Orieškové, lahodné a úžasne sladké vanilkové rožky. Aj napriek tomu, že nie je nič chutnejšie ako rokmi overený tradičný recept z babičkinej kuchárskej knihy, odvážili sme sa pridať doň nádych exotiky. A podarilo sa na výbornú!

Recept na vanilkové rožky s čajom rooibos

Sladké vanilkové rožky doplnené jemnou arómou čaju Rooibos Caramel. Lahodné a chutné koláčiky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku a ozvláštnia Vašu vianočnú kolekciu.

Ingrediencie (množstvo vychádza na 2 plechy)

Na cesto:

  • 50 g mletých mandlí
  • 50 g mletých lieskových orieškov
  • 250 g hladkej múky
  • 70 g práškového cukru
  • štipka soli
  • 200 g masla
  • 2 žĺtky
  • 5 sáčkov vanilkového cukru

Na posypanie:

  • ½ šálky práškového cukru
  • 4-5 čajových vrecúšok TEEKANNE Rooibos Caramel

Príprava:

  • Zmiešajte všetky suroviny a vypracujte hladké cesto
  • Hotové cesto nechajte odstáť v chladničke aspoň 2 hodiny
  • Vytvarujte z cesta rožky a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte približne 10 minút na 190° hornom i dolnom ohreve, kým rožky nezozlatnú.
  • Opatrne otvorte čajové vrecúška a ich obsah zmiešajte s práškovým cukrom.
  • Teplé rožky obaľte v zmesi práškového cukru a lístkov rooibosu.
  • Nechajte vychladnúť. Prajeme dobrú chuť!