Vianočné vanilkové rožky s čajom rooibos
Vianočné koláčiky inšpirované chuťou Južnej Afriky
Vianočný špeciál: lahodné vanilkové rožky s čajom rooibos
Vo vzduchu sa vznáša vôňa čaju a vianočných koláčikov, výklady obchodov zdobia vianočné dekorácie a zvnútra sa ozvývajú koledy. Blíži sa najčarovnejšie obdobie roka. Vianoce bez koláčov by neboli to pravé, preto sme sa nechali inšpirovať receptami našich starých mám a vytvorili pre Vás tradičný recept ozvláštnený čajom rooibos.
Tradičný recept na vianočný koláč, no predsa iný
Kto by ich nepoznal? Orieškové, lahodné a úžasne sladké vanilkové rožky. Aj napriek tomu, že nie je nič chutnejšie ako rokmi overený tradičný recept z babičkinej kuchárskej knihy, odvážili sme sa pridať doň nádych exotiky. A podarilo sa na výbornú!
Recept na vanilkové rožky s čajom rooibos
Sladké vanilkové rožky doplnené jemnou arómou čaju Rooibos Caramel. Lahodné a chutné koláčiky, ktoré sa doslova rozplývajú na jazyku a ozvláštnia Vašu vianočnú kolekciu.
Ingrediencie (množstvo vychádza na 2 plechy)
Na cesto:
- 50 g mletých mandlí
- 50 g mletých lieskových orieškov
- 250 g hladkej múky
- 70 g práškového cukru
- štipka soli
- 200 g masla
- 2 žĺtky
- 5 sáčkov vanilkového cukru
Na posypanie:
- ½ šálky práškového cukru
- 4-5 čajových vrecúšok TEEKANNE Rooibos Caramel
Príprava:
- Zmiešajte všetky suroviny a vypracujte hladké cesto
- Hotové cesto nechajte odstáť v chladničke aspoň 2 hodiny
- Vytvarujte z cesta rožky a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečte približne 10 minút na 190° hornom i dolnom ohreve, kým rožky nezozlatnú.
- Opatrne otvorte čajové vrecúška a ich obsah zmiešajte s práškovým cukrom.
- Teplé rožky obaľte v zmesi práškového cukru a lístkov rooibosu.
- Nechajte vychladnúť. Prajeme dobrú chuť!